Litt informasjon om Svolvær og Vågan Kommune


Lofoten SuiteHotel - utsikt

Vågan kommune omfatter nesten hele Austvågøy, Gimsøya og en rekke mindre øyer, blant andre Henningsvær og Skrova. En liten flik av Hinnøya tilhører også Vågan.Svolvær er "verdens minste storby" oget  viktig knutepunkt for hele regionen. Stedet er også den største innfallsport for en stadig økende turisttrafikk til Lofoten. Svolvær byr på spennende havnemiljø, småbymiljø, fiskeri og kunstnermiljø samtidig.

 

 

Servicenæringen er godt utbygd med private og offentlige service- kontorer. 

Skoleverket er godt utbygd med flere linjer innen videregående skoler. Nordland Kunst og Filmskole og Lofoten Folkehøyskole ligger i Kabelvåg.


Kulturlivet er rikt med kor- og musikkgrupper, revygrupper og en rekke andre aktiviteter. Godt kjent også utenfor lokalmiljøet er jo Svolvær Byteater.

 

Nordnorsk Kunstnersentrum er etablert i Svolvær og 75% av alle profesjonelle kunstnere i Lofoten er etablert i Vågan. Alle typer idrett, innendørshall, alpinanlegg, lysløyper, turløyper og betydelig småbåt-aktivitet er med på å skape gode fritidsmuligheter. 

 

Lofoten Kulturhus er blitt byens storstue med en rekke konserter og forestillinger året rundt.


Svolvær - lysets by, ble Ladested i 1918. Har hatt bystatus fra 17.5.96 og har 4.300 innbyggere. Byen er en av Nord-Norges viktigste havner for maritim service. Svolværgeita er byens kjennemerke og er en utfordring for klatrere fra hele verden. 

 

Utelivet er byen kjent for, og man finner et allsidig fornøyelsestilbud i bykjernen og langs havna. Her er ofte konserter med kjente artister, og hver helg er det levende musikk på skjenkestuene. Du finner alltid ditt favorittsted for en trivelig kveld på byen i Lofotens hovedstad!